BLAGDAN SV. JURJA PROSLAVLJEN U ŽUPI PETROVARADIN 1

08. svibanj 2013.

Petrovaradin_3_crkv.god_pf1PETROVARADIN (TU) - 23. travnja 2013. godine u Srijemskoj biskupiji župa Svetog Jurja u Petrovaradinu organizirala je proslavu svoga zaštitnika. Svečano euharistijsko slavlje je predvodio župni vikar iz Petrovaradina vlč. Željko Štimac, uz koncelebraciju: župnog upravitelja domaćina vlč. Marka Loša i župnika u Čereviću vlč. Marka Lončara i vlč. Stjepana Barišića župnika župe Petovaradin-2 i trajnog đakona Jozefa Demana.

 

       PETROVARADIN (TU) - 23. travnja 2013. godine u Srijemskoj biskupiji župa Svetog Jurja u Petrovaradinu proslavila je svoga zaštitnika. Svečano euharistijsko slavlje je predvodio župni vikar iz Petrovaradina vlč. Željko Štimac uz koncelebraciju župnog upravitelja domaćina vlč. Marka Loša, župnika u Čereviću vlč. Marka Lončara i vlč. Stjepana Barišića župnika župe Petovaradin 2 i trajnog đakona Jozefa Demana. Na početku je nazočne pozdravio domaći župnik i uveo u slavlje današnjega dana.

Petrovaradin_3_crkv.god_pf2      U prigodnoj homiliji vlč. Štimac je usredotočio misli nazočnih na stvarnost i djelo svetog Jurja i istakao: „Čovjek može vjerom nadvaladiti sve, nevolja rađa postojanost, a postojanost rađa prokušanost, a prokušanost rađa nadu, a sve to je proizvod ljubavi. Također ove riječi je vršio i Sveti Juraj svetac čiji blagdan danas mi ovdje slavimo”.

      Nakon mise župni upravitelj domaćin Loš uputio je riječi zahvalnosti prisutnima i pozvao na čašicu razgovora i bratsko druženje.

                                                                                    Tomislav Mađarević

 

 

Tomislav Mađarević