BLAGDAN PREOBRAŽENJA GOSPODINOVA U SRIJEMSKOJ MITROVICI

SRIJEMSKA MITROVICA (TU) – U četvrtak, 6. 8. 2020., u srijemskomitrovačkoj župskoj crkvi Sveti Dimitrije, đakon i mučenik, proslavljen je blagdan Preobraženja Gospodinova.

Euharistijsko slavlje, u 19.00 sati, predslavio je srijemskomitrovački župnik, mons. Eduard Španović.

U prigodnoj homiliji, mons. Eduard Španović je potaknuo okupljene vjernike da, polazeći od Isusovog preobraženja, razmišljaju i nastoje na trajnoj preobrazbi svoga vlastitog života.

Danas slavimo blagdan, slavimo Preobraženje Gospodinovo. Isusovo preobraženje povezujemo s molitvom, a o tome nam svjedoči sveto Evanđelje. Isusovo preobraženje dogodilo se upravo za vrijeme molitve. I što slijedi nakon toga? Slijedi put prema Golgoti. Draga braćo i sestre, i ovaj događaj i ovo iskustvo poučava nas da i mi u današnjem vjerničkom življenju moramo računati sa istim putovima. Moramo biti svjesni da nam je potrebna vjernost, te da nakon našeg preobraženja slijedi muka i Golgota i da smo upravo po tome sljedbenici Isusa Krista. Stoga ne odustajmo od vjere u isusa Krista i vjernosti Isusu Kristu, poručio je mons. Eduard Španović.

.

Tekst: Ivica Zrno

Foto: Ivan Reves